Sherida Spitse is niet bezig met aanstaand Oranje-record

Sherida Spitse is niet bezig met aanstaand Oranje-record

10 november 2018 – Sherida Spitse hielp het Nederlands elftal vrijdagavond in het duel met Zwitserland dankzij haar openingstreffer hoogstpersoonlijk over het spreekwoordelijke dode punt heen. Het bleek de opmaat naar de 3-0 zege. Een persoonlijk succes lonkt óók voor Spitse. Ze heeft nu 154 interlands voor het Nederlandse vrouwenelftal gespeeld, twee minder dan recordhoudster Annemieke Kiesel-Griffioen.Geconfronteerd met dat feit geeft de verdedigende middenvelder na het duel met Zwitserland in gesprek met FCUpdate.nl aan daar niet al te veel mee bezig te zijn. "Als jullie ernaar vragen komt het wel weer bij me opspelen", aldus Spitse. "Ik ben er verder niet echt bewust mee bezig. Als ik volgende week ga spelen wordt dat interland nummer 155, dus als ik er dan volgend jaar nog twee speel kan ik recordhoudster worden. Dat weet ik nog wel, maar ik ben er niet continu mee bezig."

Gezien haar leeftijd (Spitse is momenteel 29) lijkt de teller nog een stukje verder op te kunnen lopen. De kans dat Spitse minimaal drie WK-duels aan haar toch al indrukwekkende palmares mag toevoegen, is na vrijdagavond fors gestegen. Met een loepzuiver ingeschoten vrije trap brak Spitse het duel open. "Het wordt vanaf dat moment inderdaad wel makkelijker. We konden vóór rust ook al wat doelpunten maken, maar toen waren we slordig." Onder anderen Lieke Martens, Shanice van de Sanden en Jackie Groenen lieten voor rust kansen liggen. De Zwitsers kwamen geen moment in de wedstrijd, vond ook Spitse. "Ik had niet het gevoel dat de 0-1 zou vallen. Loes (Geurts, red.) heeft niet veel te doen gehad."

Oranje kreeg de supporters na rust alsnog op de banken. "We waren gewoon scherp. Verdedigend stond het goed en als we de bal verloren, waren we er direct weer bij om de bal terug te veroveren. We moesten wel blijven opletten in de counter, want dat spelletje willen zij spelen. Dan is het belangrijk dat onze verdedigende linie met mij ervoor goed staat."

Niemand van de Oranje Leeuwinnen repte ondanks de ruime zege na afloop van een zekere WK-kwalificatie, zo ook Spitse niet. "Je mag nu niet gemakkelijk denken, maar 3-0 is wel een goede uitgangspositie. Daar hoeven we niet omheen te draaien. We zijn er echter nog niet. Wij kunnen drie doelpunten maken, maar zij kunnen dat ook." Wat dat betreft werkt het in het voordeel van Zwitserland dat het aanstaande dinsdag weer kan beschikken over Ramona Bachmann. De aanvalster was voor dit duel geschorst, maar is een belangrijke schakel in de Zwitserse formatie. "Het feit dat zij terugkomt is heel belangrijk voor hen. Zij is een speelster met kwaliteit", aldus Spitse.

Door: Dennis Stiphout

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 19 juli 2019

  2. donderdag 18 juli 2019