Van 't Schip niet blij met het optreden van scheidsrechter Martens

9 november 2018, 23:22

PEC Zwolle-trainer John van 't Schip vond dat de onrust rondom de wedstrijd tegen Willem II deels te wijten was aan scheidsrechter Richard Martens. Volgens de oefenmeester had de arbiter van dienst eerder moeten ingrijpen bij het tijdrekken van de Tilburgers om zo irritatie bij spelers en fans te voorkomen. "Ik keur het niet goed, maar kan de reactie wel begrijpen", aldus de trainer over de biergooiende fans.

Halverwege de tweede tweede helft legde scheidsrechter Martens het spel zelfs stil, omdat de fans van Zwolle bier op het veld gooiden. "Het heeft wel te maken met hoe treed je tegen bepaalde dingen op. Willem II kon naar hartelust tijdrekken. Daarvoor heb je gele kaarten op zak, dan houd je het in toom", dacht Van 't Schip tegenover FOX Sports. Hoewel hij het gedrag van de fans afkeurde, kon hij de emotie wel begrijpen. "Dat is wel een gevolg van niet optreden. Dat tijdrekken is te vaak gebeurd. Spelers en publiek raken geïrriteerd en en krijg je dat een wedstrijd uit de hand kan lopen."

De coach wilde overigens de nederlaag niet wijten aan de arbiter, maar vond dat PEC Zwolle zichzelf eerder had moeten belonen. "En zij scoren in de eerste helft uit twee kansen twee keer", zag Van 't Schip, die ook wilde dat zijn ploeg beter gaat voetballen. "De fouten moeten er zo veel mogelijk uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen