Aansluitingspenalty Weghorst komt te laat voor Wolfsburg

9 november 2018, 22:20   Bijgewerkt: 16 november 2018, 10:20

Wout Weghorst heeft met VfL Wolfsburg vrijdagavond opnieuw verloren. De ploeg met de Nederlandse spits in de basis en Paul Verhaegh negentig minuten op de bank kwam op bezoek bij laagvlieger Hannover 96 niet verder dan een 2-1 verlies. Weghorst maakte vanaf elf meter vlak voor tijd nog wel de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de bezoekers niet.

En dat betekent dat Wolfsburg inmiddels is afgezakt naar diep in het rechterritje. Van de laatste acht duels in de Bundesliga werd er slechts één gewonnen, van Fortuna Düsseldorf. En ook tegen Hannover 96, dat op de zestiende plaats stond, was het niet overtuigend wat de bezoekers lieten zien. Linton Meina opende de score uit een volley voor de pauze, terwijl na de thee Ihlas Bebou de score verdubbelde.

Weghorst, die vrijdag eerder op de dag nog te horen had gekregen dat hij wederom niet bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal zat, kreeg na een overtreding op Maximilian Arnold nog wel de aansluitingstreffer op de borden. Hij faalde niet vanaf elf meter en tekende voor zijn vijfde Bundesliga-goal, waarmee hij in de top tien komt dit seizoen, met onder anderen Robert Lewandowski, Alfred Finnbogason, Luka Jovic en Sébastien Haller.

Verder dan de pijnlijke 2-1 nederlaag kwam de ploeg, waar Jeffrey Bruma - de vijfde keuze achterin - wederom ontbrak, echter niet. Daardoor is de goede seizoensstart volledig teniet gedaan voor Wolfsburg, dat met RB Leipzig, Eintracht Frankfurt en 1899 Hoffenheim ook een zwaar programma wacht in de Bundesliga. Daardoor zullen Weghorst en consorten voorlopig eerder naar onderen, dan naar boven kijken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen