Riekerink blij dat verdedigende arbeid ook resultaat oplevert

Riekerink blij dat verdedigende arbeid ook resultaat oplevert

9 november 2018 – Jan Olde Riekerink is blij dat hij het achterin weer onder controle heeft bij sc Heerenveen. De oefenmeester moest in het begin van dit seizoen meerdere malen veel tegentreffers incasseren, maar de laatste twee duels lijkt er achterin iets meer zekerheid te komen bij de Friezen. "Daar hebben we heel veel aandacht aan besteed", aldus de oefenmeester, die nog wel altijd Daniel Høegh mist met een heupblessure."We hebben daar ook grote stappen in gezet. Verdedigend is het nu wel herkenbaar. Maar omdat we daar zoveel aandacht aan hebben besteed, is het wat betreft het voetbal in balbezit wel wat achtergebleven", vertelt de coach tegenover de Leeuwarder Courant. Door de afwezigheid van Høegh start Kik Pierie vermoedelijk weer in het centrum tegen FC Groningen komend weekend.

De ploeg van Danny Buijs staat volgens Riekerink lager dan ze horen en dus verwacht de coach zeker geen makkelijk karwei. "Groningen heeft de afgelopen weken wat weerstanden moeten overwinnen. Maar als je ergens tegenaan knokt en je wint dan, zoals ze vorige week deden bij Excelsior, dan geeft dat een enorme boost. Bovendien hebben ze met Mimoun Mahi, Mateo Cassierra en Ritsu Doan een paar goede voetballers voorin."

Voor de formatie van Riekerink is het ook een belangrijk duel. Bij een zege op Groningen neemt het voorlopig weer wat verder afstand van het rechterrijtje, waar vijf ploegen in de nek hijgen van Heerenveen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 8 december 2019

  2. zaterdag 7 december 2019

  3. vrijdag 6 december 2019