Blessures bij Zuid-Afrika zorgen voor terugkeer Serero na rel

9 november 2018, 17:05

Thulani Serero keert terug bij de nationale ploeg van Zuid-Afrika. De middenvelder leefde in onmin met bondscoach Stuart Baxter en was daarom niet meer welkom bij Bafana Bafana. De ruzie is echter bijgelegd en de middenvelder van Vitesse is weer opgeroepen voor de nationale ploeg voor het belangrijke duel met Nigeria. Al zal dat ook te maken hebben met de vele afwezigen bij Zuid-Afrika. 

"Het is niet de eerste keer dat hij het team niet respecteert en hij wordt dan ook niet meer opgeroepen", waren de woorden van directeur Dennis Mumble in februari van dit jaar nog over Serero. De middenvelder wilde niet meer naar het trainingskamp komen, nadat hij een paar duels op rij werd [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/324173/keuzeheer-zuid-afrika-haalt-uit-naar-weigerende-serero/,_blank,gepasseerd] door de bondscoach. Daarop hoefde de Vitessenaar niet meer terug te komen.

Het feit dat hij weer is opgeroepen, heeft ongetwijfeld ook met de lange lijst afwezigen te maken. Onder anderen Kamohelo Mokotjo, Dean Furman, Bongani Zungu, Keagan Dolly, Sibusiso Vilakazi en Bradley Grobler zijn niet fit genoeg. "Het zal heel zwaar worden om tegen Nigeria te spelen zonder veel belangrijke spelers, maar we gaan er voor vechten. Deze blessures hadden niet op een slechter moment kunnen komen, want we hebben drie punten nodig", aldus bondscoach Baxter bij de presentatie van zijn selectie.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen