Advocaat hoopt op nieuwe aanvalsleider door vele blessures

9 november 2018, 16:21

Dick Advocaat gaat het gesprek aan met Frans van Seumeren om te kijken of er in de winterstop een nieuwe aanvaller gehaald kan worden. De ervaren coach vindt door de blessures van Christophe Bahebeck en Simon Makienok de keuze voorin te gering en zou het liefst een nieuwe aanvalsleider hebben. Ook omdat Nick Venema nog te licht is bevonden en Cyriel Dessers vooral veelal tegenvalt in de Domstad.

"Eén of twee spelers", hoopt Advocaat toe te voegen aan de selectie van FC Utrecht, zo vertelt hij tegenover Voetbal International. "Maar dan is het ook weer: wat is voorhanden? Nu wordt gezegd: je hebt vier spitsen. Maar in de praktijk heb je niet veel." Bahebeck en Makienok kampen beide namelijk al maanden met (aanhoudend) blessureleed.

"Die jongens hebben weinig minuten gemaakt. Ik vond het wel aardig wat Jordy Clasie laatst zei. Die heeft een tijd bij Southampton en Brugge niet gespeeld. Die gaat nu pas voelen wat hij gemist heeft. Die voelt zich iedere week wat sterker worden. Dat krijg je alleen als je minuten maakt", aldus Advocaat.

Voor het treffen met Vitesse lijkt hij overigens, net als Willem II, zonder een van de vier opties voorin te beginnen. In Tilburg stond Lukas Görtler zelfs in de spits en hoewel Dessers vorige week scoorde bij zijn basisplaats, verwacht de ervaren coach meer van de Belg. Verder ontbreken ook Nick Marsman, Rico Strieder en Emil Bergström tegen Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen