Groningen met positief gevoel én fitte selectie richting derby

9 november 2018, 15:36

FC Groningen leeft met vertrouwen toe naar het beladen duel met sc Heerenveen. De 1-4 zege tegen Excelsior in de vorige speelronde was een flinke opsteker voor de manschappen van Danny Buijs, die daarvoor sinds eind augustus geen wedstrijd meer hadden gewonnen. Er is meer goed nieuws uit Groningen: Buijs kan in de 'Derby van het Noorden' voor het eerst dit seizoen over een volledig fitte selectie beschikken.

Amir Absalem keert terug van een schorsing. "Ook Michael Breij sluit weer aan. Hij is medisch fit, maar mist nog wedstrijdritme. Ik vind het echter onnodig om hem daarom als enige op de tribune te laten zitten. Hij traint goed, is een positief ventje en hoort er gewoon bij. Dan neem ik hem er graag bij op de bank", vertelt Buijs op de clubwebsite.

Het duel tussen Groningen en Heerenveen is er een die leeft bij de supporters.  "Voor mijzelf is het gewoon één van de 34 wedstrijden, maar ik weet heel goed dat deze wedstrijd bij de achterban meer teweeg kan brengen dan alleen drie punten. De duels met Heerenveen waren in mijn tijd als speler al extra speciaal. Ik scoorde in het Oosterpark al eens tegen ze, al verloren we toen met 2-1."

Buijs is op zijn hoede voor Heerenveen, dat de punten dit seizoen met name buitenshuis bij elkaar sprokkelt. "Ze hebben voorin een paar handige jongens lopen, die een goaltje kunnen maken. Daarnaast zijn ze in uitwedstrijden nog ongeslagen en wachten wij nog op onze eerste thuisoverwinning. Die statistiek willen we zondag aan diggelen schieten. We kijken er naar uit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen