AZ neemt Stengs vanwege kunstgras niet mee naar Den Haag

9 november 2018, 14:51

John van den Brom laat Calvin Stengs buiten zijn wedstrijdselectie voor het uitduel met ADO Den Haag. De oefenmeester acht het te riskant om de van een zware knieblessure herstelde aanvaller op kunstgras te laten spelen. Naast Stengs is ook Marko Vejinovic er niet bij in Den Haag: de middenvelder is tijdens een training geblesseerd geraakt.

Stengs zal vrijdag in actie komen bij Jong AZ. "Hij kan tegen TOP Oss op gras spelen in ons stadion. De uitwedstrijd tegen ADO is op kunstgras en dat vinden we nog te riskant. Hij zit zondag dus niet bij de selectie. Calvin heeft zijn hele revalidatie op gras gedaan. Voor hem is het overigens geen issue hoor, hij is opgegroeid op kunstgras", vertelt Van den Brom via de clubkanalen van AZ.

Vejinovic is er tegen het kwakkelende ADO Den Haag eveneens niet bij. Wat hem mankeert, is onduidelijk. "Ik mag vanwege de nieuwe privacywetgeving niet meer zeggen om wat voor blessure het gaat. Hij is er zondag in iedere geval niet bij", aldus de oefenmeester, die binnenkort wel weer kan beschikken over Ondrej Mihálik, Stijn Wuytens en Jeremy Helmer. "Volgende week spelen we op donderdag een oefenwedstrijd tegen FC Groningen. Dan hoop ik deze jongens ook minuten te laten maken. Het is sowieso de bedoeling dat ze voor de winterstop weer in actie kunnen komen in het eerste elftal."

Tegenstander ADO Den Haag bevindt zich in zwaar weer. De Hagenaren wonnen geen van de laatste drie wedstrijden, waardoor trainer Alfons Groenendijk in elk geval Indy Groothuizen en Tom Beugelsdijk buiten de basis laat tegen AZ. "Groenendijk is niet tevreden en heeft aangegeven nog meer wissels te gaan doen. Ik ben benieuwd, we gaan het zondag zien. Fons heeft de boel in ieder geval op scherp gezet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen