Limburgse derby voor VVV: "Ik vergelijk Fortuna met ons"

9 november 2018, 14:18

VVV-Venlo en Fortuna Sittard gaan komende zaterdag uitmaken wie de beste ploeg van Limburg is. VVV staat met vijftien punten knap zesde en is de favoriet voor het thuisduel, weet ook Maurice Steijn. De trainer is desondanks positief over de opponent.

Fortuna is als promovendus goed aan het seizoen begonnen. "Ik vergelijk ze een beetje met ons. Onbevangen, voortbordurend op de goede prestaties van het jaar ervoor. Ze spelen naar hun mogelijkheden", zegt Steijn op de clubwebsite. Fortuna staat na elf duels tiende. "Heel knap hoe ze het doen. Ze spelen wel gedisciplineerd, maar met veel passie en met goed voetbal, anders haal je geen dertien punten."

Steijn, die kan beschikken over Roel Janssen, wil zich niet teveel bezighouden met het feit dat de wedstrijd een derby is. "Voor mij is dit een gewone wedstrijd en zo denken de spelers er ook over. Wel een belangrijke, maar dat geldt elke wedstrijd. We staan op de zesde plaats en die plek kun je verstevigen door te winnen. Dat zorgt voor een goede motivatie bij ons team. Een vol stadion, een aantrekkelijke tegenstander, een mooie plek op de ranglijst. Wat wil je nog meer?"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen