Dilrosun debuteert in definitieve selectie Nederlands elftal

9 november 2018, 12:09   Bijgewerkt: 9 november 2018, 16:27

Javairô Dilrosun is voor de eerste keer opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman heeft de twintigjarige buitenspeler van Hertha BSC opgeroepen voor de Nations League-ontmoetingen met Frankrijk en Duitsland. Dilrosun is de enige debutant in de Oranje-selectie, die uit 24 spelers bestaat.

Het gaat de laatste maanden snel met de carrière van Dilrosun. Hij maakte de afgelopen zomer de overstap van Manchester City naar Hertha BSC, waar hij zich rap in de basis wist te werken. In mei mocht de buitenspeler zich voor het eerst melden bij Jong Oranje en de vorige maand speelde hij zijn eerste EK-kwalificatieduels voor het beloftenteam.

Binnenkort mag Dilrosun zich voor de eerste keer melden bij het grote Oranje. Zijn uitverkiezing heeft waarschijnlijk te maken met de blessure van Arnaut Danjuma Groeneveld. De aanvaller van Club Brugge behoorde tot de voorselectie, maar is niet op tijd hersteld om de komende interlandperiode van waarde te zijn voor het Nederlands elftal.

Verder zijn er geen enorme verrassingen in de 24-koppige selectie van Oranje. Naast Danjuma zijn Justin Bijlow (Feyenoord), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg), Timothy Fosu-Mensah (Fulham), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Wesley Hoedt (Southampton) en Ruud Vormer (Club Brugge) afgevallen.

Nations League

Het Nederlands elftal speelt over een week in De Kuip in het kader van de Nations League tegen Frankrijk. Drie dagen later staat in Gelsenkirchen het duel met Duitsland in de planning. Oranje veroverde in de eerste twee Nations League-duels drie punten. Frankrijk staat met zeven punten uit drie wedstrijden bovenaan. Duitsland is met één punt uit drie duels de hekkensluiter.

Nederland is net geen favoriet tegen Frankrijk, volgens de online bookmakers. Een inzet op Nederland levert je 2.75x je inleg op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen