Drogba (40) zet een punt achter zijn imposante loopbaan

9 november 2018, 09:22

Didier Drogba hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De veertigjarige spits heeft besloten dat het genoeg is geweest en speelde donderdag zijn laatste wedstrijd als profspeler. Dat deed hij in dienst van Phoenix Rising.

De Ivoriaan verloor met 0-1 van Louisville City in de finale van de United Soccer League, het tweede niveau van de Verenigde Staten. Drogba maakte eerder al bekend dat hij na het seizoen zou stoppen en heeft woord gehouden. De aanvaller kan terugkijken op een mooie carrière waarin hij veel successen beleefde. Hoogtepunt was de Champions League-winst met Chelsea in 2012. In de finale tegen Bayern München had hij met een late goal en een rake strafschop in de penaltyserie een grote rol. Met de Engelse club werd hij daarnaast ook vier keer landskampioen.

 

De aanvaller droeg naast het shirt van Chelsea ook de tenues van onder meer Olympique Marseille, Galatarasay  en Montreal Impact. Dat hij het voetballen ook op veertigjarige leeftijd niet verleerd is, liet hij vorige maand nog zien met een prachtig doelpunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen