De Ligt geeft toe: "We verrassen onszelf soms ook"

9 november 2018, 08:08

Als aanvoerder maakt Matthijs de Ligt de ontwikkeling van Ajax in dit seizoen van dichtbij mee. De verdediger ziet dat de Amsterdammers sterk bezig zijn en is dan ook blij met het 1-1 gelijkspel bij Benfica. Hij zag in Lissabon de kracht van Ajax weer aan de oppervlakte komen.

"De kracht van dit team is dat we echt een team zijn", legt de centrumverdediger uit aan de Volkskrant. "We strijden voor elkaar. Dat is heel belangrijk in zo'n wedstrijd." De Ligt zag dat keeper Andre Onana een kapitale blunder maakte in de eerste helft, maar wilde hem niet uit de wedstrijd halen. "Ik heb de eerste helft laten aflopen. Toen we het veld opgingen voor de tweede helft, zei ik tegen hem: luister, iedereen maakt foutjes. Het enige wat ik van je wil zien is dat je met vertrouwen keept, dat je uit je doel komt, dat je cornerballen probeert te pakken. Het is typerend dat hij zo'n bal pakt dan. Je ziet ook jongens groeien."

Ajax is nog ongeslagen en kan de volgende ronde met een voorsprong van vier punten op Benfica al ruiken. "We zijn heel dichtbij, maar we zijn er nog niet", stelt De Ligt. "We verrassen onszelf ook soms, met de manier waarop we voor de dag komen, met acht punten uit vier. Dit was een kantelwedstrijd. Nederlanders willen altijd voor de overwinning gaan, maar soms is een gelijkspel een heel goed resultaat. Het is nu zaak om het af te maken", weet de captain.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen