Arsenal door na punt tegen Dost, maar verliest Welbeck

Arsenal door na punt tegen Dost, maar verliest Welbeck

8 november 2018 – Arsenal heeft zich donderdagavond geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. De ploeg van Unai Emery kwam tegen Sporting Portugal niet verder dan een gelijkspel, maar dat was genoeg voor plaatsing. Daardoor is het na Chelsea de tweede ploeg uit de Premier League met een ticket voor de volgende ronde van de EL op zak. FK Qarabag greep op bezoek bij Vorskla Poltava de laatste kans op de tweede plaats (0-1).Arsenal - Sporting Portugal 0-0
Met Bas Dost als invaller pakte de aanstaand ploeg van Marcel Keizer een punt op bezoek in Londen. In een alles behalve attractieve wedstrijd ging het na de doelpuntloze remise vooral over Danny Welbeck. De aanvaller moest na een half uur voetballen naar de kant met een op het oog zware enkelblessure. Zijn vervanger, Pierre-Emerick Aubameyang, raakte meteen na de rust het aluminium, maar veel gevaarlijker werd de thuisploeg niet.

Ook Sporting Portugal, waar Keizer een dezer dagen wordt gepresenteerd, kon wel leven met een punt. Een slotoffensief kwam, ondanks het inbrengen van Dost, niet van de grond. Dat was mede te wijten aan een rode kaart voor Jérémy Mathieu: de verdediger haalde de doorgebroken Aubameyang neer en moest vlak voor tijd vertrekken. Uit de vrije trap kwam vervolgens geen gevaar, waardoor beide ploegen een punt koesteren. 

Vorskla Poltava - FK Qarabag 0-1
Met het eerste doelpunt in de Europa League dit seizoen was de strafschop van Araz Abdullayev niet alleen een eervolle goal, maar ook een belangrijke. Bij elk ander resultaat dan een zege had de ploeg een ontsnappingsroute nodig waar zelfs Harry Houdini zijn handen niet aan zou branden. Dat was uiteindelijk na twaalf minuten extra tijd (!), vanwege een brandje op de tribune, echter niet het geval. Door de overwinning van Qarabag is Arsenal geplaatst en zal Sporting ook extra blij zijn met het punt in Londen. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 20 april 2019

  2. vrijdag 19 april 2019