Groep D: AC Milan zakt naar derde plek, zege Olympiakos

Groep D: AC Milan zakt naar derde plek, zege Olympiakos

8 november 2018 – AC Milan is de tweede plaats kwijt in Groep D. De ploeg van Gennaro Gattuso kwam op bezoek bij Real Betis niet verder dan een gelijkspel (1-1) en ziet daardoor Olympiakos over zich heen gaan. In Griekenland kreeg het Luxemburgse F91 Dudelange namelijk met pijnlijke cijfers klop (5-1), al was het voor hen wel een historische avond. Ze scoorden namelijk hun eerste Europese treffer in een hoofdtoernooi.

Real Betis - AC Milan 1-1
Na de overwinning in Milaan van twee weken geleden had de Spaanse ploeg ook in eigen huis het betere van het spel tegen AC Milan. De bezoekers met Patrick Cutrone, Fabio Borini en Hakan Calhanoglu in de basis kregen geen poot aan de grond en moesten toezien hoe Giovani Lo Celso na twaalf minuten aan het einde stond van een soepel lopende aanval, opgezet door Cristian Tello. De formatie van Gattuso mocht zeker niet klagen dat het in de rust slechts 1-0 was, want de nummer veertien van de Primera Division had zeker de overhand.

In de tweede helft werden de bezoekers steeds sterker. Suso schoot eerst een vanaf rechts nog heerlijk in de bovenhoek, die bal werd gestopt door keeper Pau López. Hij was kansloos toen hij even later vanuit dezelfde hoek mocht aanleggen vanuit een vrije trap. Een als voorzet bedoelde poging viel bij de tweede paal binnen na een uur. In de slotfase kampte Milan met een paar blessuregevallen, Mateo Musacchio en Hakan Calhanoglu meosten zich late wisselen, waardoor een slotoffensief niet uit de verf kwam.

Olympiakos - F91 Dudelange 5-1
Het voetbalsprookje van F91 Dudelange krijgt met de week een slechter einde. Hield de ploeg sommige wedstrijden wel lang de nul, was dat op bezoek in Griekenland zeker niet het geval. Na ruim een half uur spelen gaf het scorebord namelijk al vier doelpunten aan voor de thuisploeg: Vasilis Torosidis, Konstantinos Fortounis, Lazaros Christodoulopoulos en opnieuw Fortounis werden genoteerd als doelpuntenmakers. Toch werd het een historische avond voor de bezoekers: Danel Sinani maakte het eerste doelpunt ooit namens een Luxemburgse club in een Europees hoofdtoernooi. Ahmed Mahgoub stelde een minuut later wel weer orde op zaken en bepaalde de eindstand op 5-1, maar dat was voor de gsaten even bijzaak.

gerelateerd