Groep E: Zagreb helpt zichzelf en Koeman met zege op Trnava

Groep E: Zagreb helpt zichzelf en Koeman met zege op Trnava

8 november 2018 – Dinamo Kiev heeft zich donderdagavond geplaatst voor de volgende ronde in de Europa League. In het mistige Kiev had de thuisploeg weinig moeite om de foutloze status te behouden. Door de overwinning (3-1) gaan de Kroaten naar de knock-outfase en helpt het de mannen van Erwin Koeman, die eerder op de avond Anderlecht versloegen. Dinamo Zagreb - Spartak Trnava 2-1
In Slowakije had Dinamo Zagreb nog enige moeite met Sparak Trnava, maar in eigen huis was daar eigenlijk geen sprake van. Ook omdat ze een handje werden geholpen door Andrej Kadlec. De verdediger kon weinig doen aan het eigen doelpunt, maar zijn treffer betekende wel de 2-0 na een half uur: een kwartier eerder had Amer Gojak de score al geopend. Vakhthang Tchanturishvili deed met een schot in de verre hoek na een uur spelen nog wel iets terug, maar verder kwamen de gasten niet.

Mislav Orsic besliste het duel ruim tien minuten voor tijd. Door de zege heeft Zagreb twaalf uit vier, waarmee het zich ook donderdagavond officieel al heeft geplaatst voor de knock-outfase.

Ook helpt de ploeg Koeman: zij liepen in tijdens speelronde vier uit op Spartak Trnava. Eerder op de avond won Fenerbahçe namelijk met 2-0 van Anderlecht, dat door een rode kaart voor Zakkaria Bakkali met tien man eindigde. Bovendien moeten de Belgen zich door het verlies neerleggen bij uitschakeling. Fenerbahçe staat mede dankzij de zege van Dinamo juist op de rand van de knock-outfase.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 26 april 2019

  2. donderdag 25 april 2019