Groep J: Promes ontsnapt bij Manu, Krasnodar verslaat Luik

8 november 2018, 20:53

Sevilla is donderdagavond door het oog van de naald gekropen op bezoek bij Elvis Manu. De Nederlander zorgde voor een serieuze kanteling in de wedstrijd met zijn aansluitingstreffer, kracht bijgezet door de rode kaart voor de Spaanse Sergio Gómez. Een strafschop redde de bezoekers echter alsnog. Krasnodar boekte ook in de slotfase een cruciale zege in eigen huis tegen Standard Luik.

Akhisar - Sevilla 2-3

Net als twee weken geleden in Spanje (6-0) leek Sevilla een probleemloze avond op bezoek in Turkije te krijgen. Nolito kon na twaalf minuten op aangeven van Muriel de openingstreffer binnenschieten tegen de zo geplaagde Turkse formatie. Zeven minuten voor de rust was Muriel zelf de afmaker, toen Quincy Promes de zestien in dribbelde. De Nederlander zorgde voor een klutssituatie, waaruit Muriel het duel al kon beslissen.

Althans, dat dacht iedereen, incluis de mannen van Sevilla. Alleen Nederlander Elvis Manu niet, want met een prachtige individuele actie maakte hij na de pauze de aansluitingstreffer. En toen Sergio Gómez na een klein uur met een overtreding een penalty weggaf en zijn tweede gele, en dus rode kaart kreeg, was het duel gekanteld. De strafschop ging weliswaar mis, maar de gelijkmaker viel alsnog: invaller Onur Ayik kopte raak. Toch kwam de belangrijke zege voor Sevilla er nog: Ever Banega faalde niet vanaf elf meter en schoot Krasnodar samen met Sevilla aan kop. Standard Luik volgt daardoor op drie punten.

Krasnodar - Standard Luik 2-1

Dat de Russische ploeg ook met negen uit vier aan de leiding zou gaan, daar leek het lang niet op. Via Mehdi Carcela kwamen de bezoekers na een kleine twintig minuten namelijk op voorsprong. De aanvoerder schoot met de binnenkant van zijn voet heerlijk raak in de verre hoek. Hoewel de thuisploeg de betere kansen kreeg, kwam het lang maar niet gelijk.

Totdat invaller Magomed Suleymanov tien minuten voor tijd gelijkmaakte en de wedstrijd kantelde. Michel Preud'homme had met zijn ploeg geen grip meer op het duel en zag hoe voormalig AZ'er Ari ploeggenoot Wanderson in staat stelde om te scoren. De zoon van Wamberto faalde niet en bracht zijn ploeg samen met Sevilla aan kop in Groep J.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!