PSV
1 – 0
ADO Den Haag

Strootman met Marseille uitgeschakeld in de Europa League

Strootman met Marseille uitgeschakeld in de Europa League

8 november 2018 – Kevin Strootman is met Olympique Marseille uitgeschakeld in Europa. De verliezend finalist van vorig seiozen verloor donderdagavond met 2-1 van Lazio, dat zich plaatste voor de achtste finale. Ook Eintracht Frankfurt overwintert in de Europa League. De Duitsers klopten Apollon Limassol met 2-3.Lazio - Olympique Marseille 2-1
Olympique Marseille moest winnen om de Europese aspiraties in leven te houden. Maar de L'OM kwam van een koude kermis thuis bezoek bij Lazio. De thuisploeg verzilverde zijn eerste kans op slag van rust. Via de paal kopte Marco Parolo raak. Lazio verdubbelde de voorsprong door wel heel makkelijk door de Franse defensie te combineren. Op aangeven van Ciro Immobile haalde Joaquin Correa de trekker over. De definitieve genadeslag was het niet, omdat Parolo verschrikkelijk in de fout ging. De captain leverde zomaar in bij Morgan Sanson, die met de bal aan de haal ging en Florian Thauvin de kans gaf: 2-1. Kevin Strootman was dichtbij de 2-2, maar zijn schot ging rakelings naast. In blessuretijd voorkwam Lazio-doelman Thomas Strakosha met een knappe redding de gelijkmaker.

Apollon Limassol - Eintracht Frankfurt 2-3
Eintracht Frankfurt kende een eenvoudige avond op Cyprus. Jetro Willems leidde die in met een goede assist op Luka Jovic. Sebastien Haller gaf het duel met Apollon Limassol in de tweede helft een extra Eredivisie-tintje. De voormalige spits van FC Utrecht kon de bal bij de eerste paal in het doel schuiven. Mijat Gacinovic besliste het duel met een droog schot in de hoek. Omdat Emilio Zelaya nog voor de 1-3 tekende en Marc Stendera met rood van het veld moest, werd het eventjes spannend. Maar verder dan de 2- 3 van wederom Zelaya (penalty) kwam Apollon niet.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 21 april 2019

  2. zaterdag 20 april 2019