Groep L: Chelsea moeizaam naar knock-outfase

8 november 2018, 20:46

Chelsea heeft zich geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. De ploeg van Maurizio Sarri won ook haar vierde groepswedstrijd, al ging het niet heel gemakkelijk in Wit-Rusland. Al het gevaar moest komen van Olivier Giroud en dat de Franse aanvaller de enige doelpuntenmaker werd, was dan ook niet verrassend. Mol Vidi pakte in eigen huis een belangrijke zege op PAOK.

BATE Borisov - Chelsea 0-1

Met Eden Hazard voor het eerst in de basiself in de Europa League had Chelsea het niet eenvoudig in Wit-Rusland. Ook Pedro en Olivier Giroud konden in de basis bij The Blues maar konden weinig uitrichten. De Franse spits was voor rust nog het dichtst bij de openingstreffer, maar kopte voorlangs. Meteen na de pauze was het alsnog raak, toen de sterke spits een voorzet van Emerson bij de eerste paal knap binnenkopte.

In het tweede bedrijf kwam Chelsea een stuk aanvallender voor de dag. De ploeg van Maurizio Sarri wilde zich overduidelijk donderdagavond al plaatsen, om zo de Europa League voorlopig op een lager pitje te kunnen zetten. Giroud raakte met een kopbal nog de lat, maar tot een beslissende tweede treffer kwam het niet. Desondanks won Chelsea ook de vierde wedstrijd in de Europa League en kan het zich tot de winterstop helemaal richten op de Premier League, want ook de eerste plaats kan ze bijna niet meer ontgaan.

Mol Vidi - PAOK Saloniki 1-0

Beide ploegen stonden na drie duels op even zo veel punten en dus was het een sleutelwedstrijd in Groep L. Met heel veel voorzichtigheid werd er dan ook gespeeld en uiteindelijk was het Mol Vidi dat daarvoor beloond werd. Georgi Milanov kopte na een klein uur knap binnen bij de eerste paal en dat was het teken voor de coach van de Grieken om Diego Biseswar in te brengen. De Nederlander kon het verschil in het laatste half uur echter niet meer maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen