Tagliafico mist AEK-uit: "Ik heb een agressieve manier van spelen"

Tagliafico mist AEK-uit: "Ik heb een agressieve manier van spelen"

8 november 2018 – Nicolás Tagliafico is niet van de partij als Ajax het in de volgende groepswedstrijd van de Champions League opneemt tegen AEK Athene. De linksback ontving op bezoek bij Benfica zijn derde gele kaart van het toernooi en is zodoende geschorst voor de volgende wedstrijd. Dat Tagliafico af en toe een kaart pakt, is volgens hem onvermijdelijk.Scheidsrechter Gianluca Rocchi gaf de Argentijn na iets meer dan een halfuur een gele kaart. "Ik was te laat met mijn actie om de bal te winnen. Ik heb een agressieve manier van spelen, dus dan gebeurt dat soms in een wedstrijd. De scheidsrechter gaf daarvoor ook al een laatste waarschuwing, dus ja", blikt de linksback terug in gesprek met Ajax Life.

Het was voor Tagliafico niet mogelijk om in Lissabon met de handrem erop te spelen. "In bepaalde wedstrijden kun je er best rekening mee houden, maar inderdaad, tijdens zo'n wedstrijd als tegen Benfica niet", vertelt hij. "Dan denk je er echt niet aan dat je op scherp staat. Dat zou wel heel lastig zijn. Nee, ik ging er vol voor en dan bega je wel eens een overtreding, zeker met mijn manier van spelen."

Eerder pakte Tagliafico geel in de thuiswedstrijden tegen AEK Athene en Benfica. In de Eredivisie staat de Argentijn dit seizoen op twee keer geel in negen duels.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 26 april 2019

  2. donderdag 25 april 2019