Ajax-fans aangevallen: "Het liep echt helemaal uit de hand"

Ajax-fans aangevallen: "Het liep echt helemaal uit de hand"

8 november 2018 – Ajax-fans zijn woensdagavond in Lissabon na het Champions League-duel met Benfica (1-1) aangevallen. Hooligans van de Portugese vielen een hotel aan waar supporters van de Amsterdamse club zich bevonden. Meerdere fans raakten gewond toen zij op het terras en in de lobby van het hotel werden overvallen door de hooligans.Een anonieme supporter vertelt aan het ANP wat er vlak na afloop van de groepswedstrijd in Portugal gebeurde. "Plotseling hoorden we heel veel glas rinkelen en zagen we dat er een glasbak werd omgegooid. Vervolgens werden we met flessen bekogeld en liep het helemaal uit de hand", aldus de fan. "Het gebeurde vlak na de wedstrijd. Wij zijn geen hooligans en hebben de wedstrijd ook niet in het bezoekersvak bekeken. We zaten gewoon op de lange zijde van het stadion. De fans in het uitvak werden nog vastgehouden in het stadion toen het gebeurde."

"Het liep echt helemaal uit de hand", gaat de fan verder. "Ik kreeg een stoel in mijn rug en ga zo naar de dokter als we weer in Nederland zijn geland. Ik kan nauwelijks lopen. Maar ik zag jongens die hun hele gezicht hadden opengehaald. Ze liepen met theedoeken om hun hoofd en je zag het bloed stromen. Er was ook paniek, want iedereen probeerde te vluchten naar de bovenste etages van het hotel. Het was echt vreselijk. Dat denk je even leuk naar een uitwedstrijd te gaan. Dit was echt niet normaal."

Eerder op de avond ging het in het uitvak van het Estádio da Luz ook mis. Supporters van Ajax raakten slaags met agenten, die de eerste rijen wilden vrijmaken.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 24 maart 2019

  2. zaterdag 23 maart 2019

  3. vrijdag 22 maart 2019