Gisteren gemist: Ajax pakt punt bij Benfica, Juventus onderuit

8 november 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 7 november.

Ajax vecht zich met moeite naar punt en ruikt knock-outfase

Ajax heeft met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Benfica een reuzestap gezet in de richting van de knock-outfase van de Champions League. De Amsterdammers haalden niet het niveau van de eerste drie wedstrijden in het miljardenbal, maar behielden al knokkend de vier punten voorsprong op Benfica. Daar leek het na een uur spelen echter niet op, want dankzij een flater van Onana opende Benfica tegen een onmachtig Ajax de score. Een bevlieging van Hakim Ziyech en daaropvolgende goal van Dusan Tadic zorgden uiteindelijk voor het uitstekende resultaat in Portugal.

Ten Hag kritisch op spel Ajax: "Heel weinig afgedwongen"

Ajax-coach Erik ten Hag zag dat zijn ploeg veerkracht toonde in het Champions League-duel tegen Benfica. De oefenmeester complimenteert zijn ploeg daarvoor, maar vindt ook daar het lange tijd ondermaats was aan de kant van de Amsterdammers. "Zelf hebben we heel weinig afgedwongen."

Onana in de fout: "Ook het leven van een keeper"

Andre Onana stond woensdagavond tijdens het Champions League-duel tegen Benfica nadrukkelijk in de spotlights. De Ajax-doelman ging in de eerste helft gigantisch de mist in waardoor de Portugezen de score openden, maar onderscheidde zich met twee puike reddingen in de slotfase. "Maar mijn fout was echt gigantisch."

Bayern München wint van AEK Athene en passeert Ajax

Bayern München is met nog twee wedstrijden te gaan de nieuwe koploper in groep E. Der Rekordmeister boekte in eigen huis een verwachte overwinning op AEK Athene, dat ook na zijn vierde groepsduel op nul punten staat. De Grieken kunnen Benfica nog inhalen, maar Bayern en Ajax zijn definitief uit zicht.

Juventus geeft in slotfase alles uit handen aan United

Juventus heeft in de slotfase een zure nederlaag geleden tegen Manchester United. Nota bene Cristiano Ronaldo leek met een wereldgoal matchwinner te worden. Maar in de laatste vijf minuten keerden de Engelsen de rollen volledig om: 1-2.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen