Ten Hag kritisch op spel Ajax: "Heel weinig afgedwongen"

7 november 2018, 23:39

Ajax-coach Erik ten Hag zag dat zijn ploeg veerkracht toonde in het Champions League-duel tegen Benfica. De oefenmeester complimenteert zijn ploeg daarvoor, maar vindt ook daar het lange tijd ondermaats was aan de kant van de Amsterdammers. "Zelf hebben we heel weinig afgedwongen."

Op de vraag of Ten Hag tevreden is met de Europese overwintering, antwoordt hij bij Veronica: "Dat is het ook. Het was een van de doelstellingen om Europees te overwinteren, maar we moeten zeker na vandaag de lat wel hoger leggen."

Ondanks het resultaat vindt Ten Hag dat er genoeg aan te merken valt op het spel van Ajax. Hij zag dat zijn spelers het niveau van eerder dit seizoen niet haalden "Benfica was niet groots, maar wij helpen ze in het zadel. Zelf hebben we heel weinig afgedwongen, want we speelden slordig en zonder diepgang."

De wedstrijd verliep lange tijd moeizaam, maar toch voetbalde Ajax zich dankzij een goal van Dusan Tadic naar een punt. Voor de veerkracht sluit Ten Hag zijn ogen niet. "Ik moet de ploeg wel een compliment geven over de manier waarop ze zich in de tweede helft in de wedstrijd hebben geknokt. Na de gelijkmaker kregen we ook grip op de wedstrijd."

Andre Onana was na afloop de Ajacied die het meest opviel. Hij ging bij de 1-0 in de fout, maar herstelde die flater dankzij een redding een de slotseconde. "Zulke fouten kun je je niet veroorloven", klinkt het kritisch van Ten Hag. "Op het eind redt hij natuurlijk een punt voor ons, en dat moet je hem wel nageven."

Lees ook: De Jong vindt dat Ajax brutaler moest zijn tegen Benfica

Lees ookDe Ligt trots op ploegmaat Onana: "Niets dan lof"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen