De Jong vindt dat Ajax brutaler moest zijn tegen Benfica

7 november 2018, 23:34   Bijgewerkt: 7 november 2018, 23:40

Ajax boekte een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Benfica en daar is Frenkie de Jong gematigd tevreden over. De middenvelder kreeg vlak voor rust een enorme kans en had daar met terugwerkende kracht voor een Amsterdamse overwinning kunnen zorgen.  "Ja eigenlijk moet Donny hem breed leggen, maar hij wilde schieten."

De Jong baalt na afloop bij Veronica nog zichtbaar van zijn gemiste kans. "Ja eigenlijk moet Donny hem breed leggen, maar hij wilde schieten. Het was vooral frustratie, maar hij moest natuurlijk ook heel snel handelen."

Ook over het spel van Ajax is De Jong niet tevreden. Hij vond dat Ajax brutaler mocht zijn. "We speelden wel rond, maar niet met de intenties om naar voor te spelen. Ze waren wel beter voor rust, al denk ik wel dat we verdiend voor de gelijkmaker zorgden. Met de 1-1 ben ik ook niet ontevreden."

Of het matige spel van Ajax voor rust aan het druk zetten van Benfica, of de vorm van de Amsterdammers lag, weet De Jong niet. "Normaal weten wij er beter onderuit te voetballen. Dus ik denk dat het vooral aan onszelf lag. De tweede helft ging dat wel een stuk beter."

In de slotfase werd de middenvelder gewisseld. Hij kwam in botsing met de ingevallen spits Haris Seferovic. "Ik kreeg een knietje, kon gewoon niet meer lopen." De komende wedstrijden komen waarschijnlijk niet in gevaar. "Ik heb hier over een paar dagen geen last meer van."

Lees ook: Ten Hag kritisch op spel Ajax: "Heel weinig afgedwongen"

Lees ook: De Ligt trots op ploegmaat Onana: "Niets dan lof"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen