Real Madrid haalt fors uit en bezorgt Solari al zijn derde zege

7 november 2018, 23:21

Real Madrid heeft in de Champions League uitgehaald op bezoek bij Viktoria Plzen. In Tsjechië werd het maar liefst 0-5 voor de titelverdediger. Voor interim-trainer Solari is het al zijn derde overwinning in een week tijd.

Viktoria Plzen voetbalde twee weken geleden in Santiago Bernabeu goed mee en liet een serieuze kans op een stunt glippen. Toen stond Julen Lopetegui ook nog aan roer. Met Solari voor de groep lijkt het weer voorzichtig de goede kant op te gaan met De Koninklijke, zo bleek woensdagavond.

Real won vorige week in de beker van UD Melilla (0-4) en klopte zaterdag Real Valladolid (2-0) in de competitie. In het miljardenbal trokken de Madrilenen die lijn door. Al beet Plzen in de beginfase nog wel van zich af met een schot op de lat. De Tsjechen hadden ook reden tot klagen toen Sergio Ramos niet met rood bestraft werd voor zijn elleboog op de neus van Milan Havel.

Vlak na die nare actie trapte Real Madrid het gaspedaal in en kwamen de gastheren er niet meer aan te pas. Karim Benzema stuurde met een paar kapbewegingen drie tegenstanders het bos in en schoot door de benen van de keeper raak. Casemiro (kopbal), wederom Benzema (intikker) en Gareth Bale (schot) beslisten het duel al voor rust. In de tweede helft pikte Toni Kroos nog een doelpuntje mee.

Met de ruime zege is Real Madrid alleen in theorie nog niet geplaatst voor de knock-outfase. De Spanjaarden hebben net als AS Roma negen punten. CSKA Moskou heeft er vier, en Plzen slechts eentje.

Lees ook: Met Kluivert in de basis klopt AS Roma CSKA Moskou

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen