Bayern München wint van AEK Athene en passeert Ajax

Bayern München wint van AEK Athene en passeert Ajax

7 november 2018 – Bayern München is met nog twee wedstrijden te gaan de nieuwe koploper in groep E. Der Rekordmeister boekte in eigen huis een verwachte overwinning op AEK Athene, dat ook na zijn vierde groepsduel op nul punten staat. De Grieken kunnen Benfica nog inhalen, maar Bayern en Ajax zijn definitief uit zicht.AEK had in de Allianz Arena vijf verdedigers opgesteld en Bayern, zonder Arjen Robben, had aardig wat moeite om door de Griekse muur heen te breken. Na een half uur spelen vergreep verdediger Uros Cosic zich aan Robert Lewandowski, die maar al te graag naar de grond ging. De Sloveense arbiter Matej Jug kende een strafschop toe en Lewandoswki hield zijn zenuwen in bedwang.

De Duitsers bleven, met name door de lucht, kansen creëren, maar doelman Vasilios Barkas bleek een meer dan verdienstelijke sta-in-de-weg. De boomlange doelman met de Nederlandse moeder moest in de slotfase echter nóg een treffer van Lewandowski incasseren. De Pool sloop na een doorgeschoten hoekschop naar de tweede paal en volleerde de bal tegen de touwen: 2-0.

Bayern staat nu op tien punten, twee meer dan Ajax, en is voor 99 procent zeker van de volgende Champions League-ronde. AEK staat vier punten achter Benfica en speelt nog thuis tegen Ajax en in Lissabon tegen O Glorioso.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 januari 2020

  2. zondag 26 januari 2020