Met Kluivert in de basis klopt AS Roma CSKA Moskou

7 november 2018, 20:47

Het AS Roma van Justin Kluivert staat met één been in de knock-outfase van de Champions League. De nummer negen van de Serie A speelde op bezoek bij CSKA Moskou zeker geen grootse wedstrijd, maar had het geluk aan zijn zijde: de 0-1 van Kostas Manolas viel na een keepersblunder van Igor Akinfeev en de 1-2 van Lorenzo Pellegrini bleek in buitenspelpositie te zijn gemaakt. Kluivert mocht na zeventig minuten in de Russische vrieskou de dug-out opzoeken, vlak nadat hij de tweede gele kaart van tegenstander Hördur Magnússon had afgedwongen.

Kluivert kreeg een basisplek, maar was de enige Nederlander op het veld van het Luzhniki Stadion omdat Rick Karsdorp geblesseerd is. Bij de thuisploeg keerde Akinfeev terug in de basis na één wedstrijd schorsing, maar de routinier moest al na vier minuten vissen. Manolas bleek na een corner van Lorenzo Pellegrini de sterkste in de lucht en kopte de bal over de onnodig uitgekomen Akinfeev heen: 0-1.

De vroege voorsprong was voor AS Roma aanleiding om het in het vervolg van de eerste helft rustig aan te doen. De Giallorossi leunden achterover en lieten CSKA het spel maken. De Russen hadden daar moeite mee en kregen vlak voor de pauze hun enige grote kans van de wedstrijd. De vroeg ingevallen Georgi Schennikov had de bal in de rebound voor het inkoppen, maar mikte te hoog.

Aan de andere kant leek Kluivert de 0-2 van Alessandro Florenzi in te leiden. De aanvoerder kwam na een fraaie loopactie van Edin Dzeko vrij voor Akinfeev en nam een perfecte pass van Kluivert in ontvangst, maar struikelde vervolgens over de bal heen.

Ook na rust moest de stadionspeaker al vroeg in actie komen. De IJslander Arnor Sigurdsson troefde in het strafschopgebied Davide Santon af en schoot vol overtuiging de 1-1 binnen. Sigurdssons landgenoot Magnússon greep vrijwel direct daarna ook een hoofdrol, zij het een negatieve. De back gleed de doorgebroken Kluivert onderuit en kreeg zijn tweede gele kaart.

AS Roma rook bloed en had slechts drie minuten nodig om weer op voorsprong te komen. Een mislukt schot van Bryan Cristante belandde bij toeval voor de voeten van Pellegrini, die de bal voorbij Akinfeev in de korte hoek schoot. De Italiaan bleek, nadat Dzeko de bal lichtjes toucheerde, nipt buitenspel te staan, maar dit werd alleen gezien door de oplettende camera's.

De buitenspelgoal van AS Roma:

Roma leek direct op te zoek naar de definitieve genadeklap, maar bedacht zich al snel en besloot om de 1-2 voorsprong te consolideren. De tien van CSKA deden wat ze konden, maar konden de Roma-defensie niet meer in de problemen brengen. AS Roma komt op negen punten in poule G, vijf meer dan de Moskovieten. Real Madrid gaat later op de avond op bezoek bij Viktoria Plzen en kan op gelijke hoogte komen met de Romeinen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen