'Pijnlijke' situatie voor Van der Lely: "Kom niet in de plannen voor"

7 november 2018, 13:42

In de Eredivisie mocht Jeroen van der Lely nog geregeld opdraven, maar in de Eerste Divisie is zijn rol minimaal. Slechts één keer viel de rechtsback in en vaker zat hij niet dan wel bij de wedstrijdselectie. De verdediger beseft dat het een moeilijke situatie is.

"Ik kom niet in de plannen voor, zoveel is wel duidelijk", zegt de verdediger tegen Tubantia. "Ik begreep de club ook toen ze voor de backposities nieuwe spelers haalden. Concurrentie is goed en nodig. Ik snapte ook nog dat die jongens in het begin kansen kregen. Maar het is mentaal wel zwaar dat je opeens niet eens meer bij de wedstrijdselectie zit."

Vorig seizoen speelde hij 21 keer in de Eredivisie, terwijl hij het seizoen daarvoor zelfs tot 27 wedstrijden kwam op het hoogste niveau. Dit seizoen is zijn inbreng dus gering en speelt hij zijn duels bij Jong FC Twente. Dat hij nu vrijwel niets hoort van de technisch staf, vindt hij pijnlijk. "Als je nooit feedback op je wedstrijden in Jong Twente krijgt, dan weet je dat je er niet meer toe doet. Wat doe ik fout, wat doe ik goed, hoe sta ik er voor? Ik hoor het niet. Ik speel mijn wedstrijden en dat is het. En als het zo gaat, dan speel je geen rol meer. En dat is wel eens pijnlijk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen