PSV zo goed als klaar in Europa na late nederlaag op Wembley

6 november 2018, 22:57   Bijgewerkt: 6 november 2018, 23:16

Door een vroege goal van Luuk de Jong had PSV dinsdag op Wembley lang zicht op een zege op Tottenham Hotspur, maar uiteindelijk stapten de Eindhovenaren met lege handen van het veld: 2-1. Harry Kane zette de gelijkmaker een kwartier voor tijd op het bord, waarna een eigen doelpunt van Trent Sainsbury in de negentigste PSV de das om deed. Het was een zeer bittere pil voor PSV, dat met veel moeite lang stand had gehouden en nu zo goed als klaar is in Europa.

Door het gelijke spel van vorige week in Eindhoven (2-2) mocht PSV nog altijd hopen op overwintering in de Champions League dan wel de Europa League. Dan moest er dinsdagavond in Londen wel een goed resultaat worden behaald, anders was uitschakeling bijna niet meer te voorkomen. Voor de Spurs gold hetzelfde, ook zij hadden net als PSV nog maar één punt gesprokkeld in drie wedstrijden.

Het was dus een alles-of-niets-wedstrijd voor beide ploegen. PSV kende een geweldige start: na iets meer dan zestig seconden kopte De Jong snoeihard raak uit een corner. De spits werd in de gaten gehouden door Dele Alli, maar omdat Nick Viergever de middenvelder van Tottenham blokte, kon De Jong hard raak knikken. De timing van de sterke spits was perfect: hij liet Spurs-doelman Paulo Gazzaniga kansloos: 0-1.

De keeper kreeg ook hulp van zijn verdedigers: Angelino kopte een minuut na de 0-1 een inzet van Alli van de lijn en Viergever voorkwam met een sliding dat het schot van Lucas Moura richting doel vloog. PSV speelde zelf niks meer klaar tot het laatste fluitsignaal voor rust, dat kwam omdat voorin de bal steeds snel werd verspeeld. Het belabberde veld op Wembley had daar zeker zijn aandeel in: PSV kwam moeilijk aan het voetballen.

Het spelbeeld veranderde na rust nauwelijks. Tottenham viel aan en dwong PSV continu tot verdedigen. Het verschil met de eerste helft was dat de Spurs nauwelijks gevaarlijk werd. Ontelbare voorzetten werden simpel weggewerkt door Viergever en Daniel Schwaab, die ook nog een schot van Heung-Min Son blokte. Toch werd het bij PSV steeds vaker 'vrouwen en kinderen' eerst.

Het was overigens niet zo dat PSV geen kansen kreeg in de tweede helft. Door de aanvallende wissels kreeg PSV ook de nodige ruimte. Steven Bergwijn had tien minuten na rust als eens over geschoten en invaller Donyell Malen kreeg namens PSV tussen de kansen van Kane en Llorente de grootste. Hij nam de bal geweldig mee en kreeg daarmee een vrije schietkans: doelman Gazzaniga sloeg zijn schot uit de hoek en voorkwam de 1-2.

Overwinteren in de Champions League is uitgesloten, het bereiken van de Europa League kan met een beetje geluk nog wel. Ook dat scenario is na deze mentale dreun wel een heel stuk kleiner geworden voor de ploeg van Van Bommel. PSV krijgt de complimenten voor de vertoonde werklust, maar op de zege van Tottenham Hotspur viel op basis van het spelbeeld uiteindelijk weinig af te dwingen.

Opstelling en beoordelingen*:

PSV: Jeroen Zoet 8, Denzel Dumfries 6.5, Daniel Schwaab 7.5, Nick Viergever 7, José Angelino 6.5, Pablo Rosario 6.5, Jorrit Hendrix 6, Gaston Pereiro 5 (73. Donyell Malen -), Hirving Lozano 6, Luuk de Jong 7 (80. Trent Sainsbury -), Steven Bergwijn 5 (86. Érick Gutiérrez -).

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen