Club Brugge-coach Leko lyrisch na 0-4-zege: "Dit is historisch"

6 november 2018, 22:05

Club Brugge-trainer Ivan Leko kon zijn geluk niet op na de 0-4 overwinning op bezoek bij AS Monaco. De oefenmeester boekte met zijn ploeg de eerste zege in de groepsfase van de Champions League en mag zodoende nog hopen op overwintering. "We wisten dat Monaco niet goed zat, maar dit is een droom. Als je dit kunt, is het historisch."

Dat vertelde de coach tijdens de persconferentie na het duel. "Je weet nooit wat er komt. Het was niet eens onze beste wedstrijd in de Champions League. Winnen tegen Monaco is fantastisch. Glick, Falcao, Chadli en Tielemans zijn toch fantastische spelers?", vroeg de coach zich af tegenover Het Nieuwsblad over de sterkte van de in nood verkerende opponent. "Na de 0-3 was ik er nog niet gerust op. Er zijn genoeg voorbeelden dat het dan nog misloopt."

Dat ging het echter niet, want Club Brugge bleef vrij simpel overeind en maakte zelfs nog een vierde treffer via Ruud Vormer. Desondanks is de achterstand op Borussia Dortmund en Atlético Madrid nog best groot. "Eén wedstrijd kan echter alles veranderen. Dit is een andere competitie", aldus Leko. "We moeten goed blijven presteren tegen Dortmund en Atlético Madrid. Dit is een groot succes. Niet alleen vanwege resultaat. De kwaliteit van ons voetbal was heel goed. Dat is ook belangrijk, niet alleen de uitslag. Nu krijgen we wat we al eerder verdienden. Dit is historisch."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen