Blind vindt dat Ajax vol voor kwalificatie moet gaan

6 november 2018, 20:13

Daley Blind vindt dat kwalificatie voor de knock-outfase in de Champions League voor het grijpen ligt tegen Benfica. Hoewel de Ajacied beseft dat het in Portugal zeker geen makkelijk karwei wordt, vindt hij wel dat de Amsterdammers vol voor kwalificatie moeten gaan woensdagavond. Bij een zege is Ajax na vier duels al zeker van de volgende ronde in het miljardenbal.

"Het is een belangrijke wedstrijd, waar ook zeker kansen liggen. 'Even' voor het grijpen, zo makkelijk is het zeker niet. Maar het is wel een grote kans en dat beseffen wij maar al te goed", vertelde hij tijdens de persconferentie dinsdagavond. "We zullen alleen wel op ons best moeten zijn als we drie punten willen pakken."

Volgens de verdediger annex middenvelder hangt de succesfactor ook af van het lef waarmee Ajax voor de dag komt. "Als we goed spel durven te laten zien, kan het zomaar een mooie avond worden. Maar we moeten Benfica zeker niet onderschatten, we hebben in Amsterdam in de eerste fase ook gezien hoe gevaarlijk ze kunnen zijn. We moeten vooral dúrven te voetballen."

Supporters

Verder ging Blind nog in op de rol van de supporters, die weer massaal vanuit Amsterdam zijn meegereisd met Ajax. Volgens de international kan dat zeker het verschil maken. "In München hadden onze fans in bepaalde delen ook zelfs de overhand. Dat komt zeker over op het veld. Fantastisch om te zien en te horen en dat kan net die paar procent schelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen