Emanuelson: "Ten Hag kan zich in een tegenstander vastbijten"

6 november 2018, 09:40

Dat Ajax dit seizoen in Europees verband uitstekend presteert, verbaast Urby Emanuelson niet. De multifunctionele linkspoot van FC Utrecht trainde vorig seizoen in de Domstad onder Erik ten Hag. In het jaar dat de speler en trainer samenwerkten, is Emanuelson onder de indruk geraakt van de huidige coach van Ajax.

De Amsterdammers zijn dit seizoen in Europees verband nog ongeslagen. Via Sturm Graz, Standard Luik en Dinamo Kiev plaatste Ajax zich voor de groepsfase van de Champions League. In Groep E gaat de ploeg van Ten Hag met zeven punten uit drie duels knap aan kop. Uit ervaring weet dat Emanuelson dat de Ajax-trainer zijn team goed voorbereidt op de tegenstanders. "Hij kan zich in een tegenstander vastbijten en stopt er dan zo veel tijd in dat hij vaak de juiste tactiek weet te vinden", zegt Emanuelson in De Telegraaf.

Als voorbeeld noemt Emanuelson de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht (1-2), die vorig jaar op 5 november werd afgewerkt. "Voor Ajax-uit – op zondag – zijn we vanaf maandag op het trainingsveld en in besprekingen alleen maar met het strijdplan bezig geweest dat hij had bedacht om Ajax te verslaan. Ik denk dat het optimaal klaarstomen van zijn elftal een van zijn sterkste punten is."

Emanuelson weet dat Ten Hag niet louter goede keuzes maakt. Zo koos de Ajax-trainer ervoor om in het uitduel met PSV (3-0) te starten met Frenkie de Jong en Daley Blind in het centrum van de verdediging. Dat pakte niet goed uit. "Misschien is hij soms – door het geloof dat hij in zijn spelers heeft – weleens té overtuigd van de door hem bedachte tactiek, ook als die dus achteraf niet de beste blijkt", aldus de Utrecht-speler, die daaraan toevoegt dat hij het niet eens is met de vele kritiek die Ten Hag na PSV-uit kreeg. "Achteraf is het makkelijk praten als Ajax op zijn bek gaat."

Wint Ajax woensdag van Benfica, dan plaatst de club zich voor de knock-outfase van de Champions League. "Ajax is een elftal met veel kwaliteit én vertrouwen. Als je bij Bayern München kunt gelijkspelen, kun je ook bij Benfica winnen. Daar geloof ik wel in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen