FC Twente noteert drie ton verlies in degradatiejaar

6 november 2018, 08:15   Bijgewerkt: 6 november 2018, 08:46

In het seizoen dat FC Twente degradeerde, heeft de club een verlies van ruim drie ton geleden. Dat is het gevolg van de degradatie, maar ook de naheffing van de Belastingdienst. Omdat Twente gesteund wordt door 'Noabers FC Twente', een groep investeerders, en de gemeente, spreken de Tukkers wel van een stabiele financiële basis. Echter is het van levensbelang dat Twente binnen twee jaar terugkeer naar de Eredivisie. Dit blijkt uit de gepubliceerde jaarrekening van Twente. 

Als gevolg van de degradatie heeft Twente te maken met fors dalende inkomsten. De club loopt onder andere de mediabaten van de Eredivisie mis. Omdat supporters en sponsors de landskampioen van 2010 trouw zijn gebleven, denkt Twente de daling van de omzet te beperken tot circa 35 procent.

De consequentie is wel dat Twente moet snijden in overige bedrijfskosten personeelskosten. Vacatures worden niet ingevuld en verschillende aflopende contracten worden niet verlengd. Dat alleen was niet voldoende om alle problemen het hoofd te bieden. Door de steun van investeerders en de gemeente is financiële basis toch stabiel, aldus Twente. Vanwege het belang van continuïteit is het voor Twente wel van belang om binnen twee jaar te promoveren naar de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen