Fans Zulte Waregem schrijven brief over matchfixing naar bond

5 november 2018, 18:15   Bijgewerkt: 5 november 2018, 18:29

Zulte Waregem is de nummer laatst van de Belgische competitie, maar de fans van de rode lantaarndrager betwijfelen of het bij onze zuiderburen, waar geluiden over matchfixing niet van de lucht zijn, eerlijk verloopt. De supporters van Zulte hebben daarom een brief geschreven naar de Belgische voetbalbond KBVB.

Nog geen maand geleden is er een grootscheeps onderzoek naar matchfixing en fraude in de Belgische competitie gestart. Onder meer de trainer van Club Brugge werd aangehouden en de wildste indianenverhalen doen de ronde. Het is voor een supportersvereniging van Zulte Waregem, die luistert naar de naam EsseveeFANS, reden om een brief naar de bond te schrijven.

"De afgelopen weken kwam het Belgisch voetbal meermaals op een minder fraaie manier in beeld. Malafide praktijken op en rond het veld deden ons imago geen goed. De geloofwaardigheid van de arbitrage kwam hierdoor serieus in gevaar, maar desalniettemin gaf het merendeel van de supporters het scheidsrechterskorps nog altijd het voordeel van de twijfel. Sinds zondag moeten we deze visie als Zulte Waregem-supporters duidelijk bijschaven."

Ook zonder matchfixinggeruchten heeft Zulte Waregem genoeg aan het hoofd. De club is na veertien wedstrijden hekkensluiter in België.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen