Stroomuitval in De Kuip kwam door kapotte onderdelen

5 november 2018, 15:43

De oorzaak van de stroomuitval tijdens de wedstrijd FeyenoordVVV-Venlo is bekend. Het uitvallen van de stadionlampen is te wijten aan enkele problemen binnen het stadion. Zo begaven de transformator en meerdere relais het na krap dertig seconden spelen.

Op de website van de club geeft Feyenoord-directeur Jan van Merwijk toelichting over de stroomuitval waardoor de wedstrijd na nog geen minuut door arbiter Bas Nijhuis werd gestaakt. "Het probleem zat echt hier binnen in het stadion, zoals we gisteren al direct vermoedden. Een deel van de techniek, onder meer een transformator en meerdere relais, blijkt het te hebben begeven."

De bovenstaande onderdelen worden vervangingen en komt ook back-up om soortgelijke gevallen in de toekomst te voorkomen. De preses van de Rotterdamse club laat normaals weten te balen van het incident. "Zelf heb ik er een slechte nacht van gehad, maar het blijft vooral enorm zuur voor de teams en de supporters. Die laatste groep wil ik overigens nog nadrukkelijk bedanken voor de rustige wijze waarop de uitstroom is verlopen."

De wedstrijd tussen Feyenoord en de gasten uit Limburg wordt donderdag 6 december om 20.00 in zijn geheel overgespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen