Zaakwaarnemer Jansen: "Cocu was sowieso vertrokken bij PSV"

5 november 2018, 11:09

Phillip Cocu was afgelopen zomer sowieso vertrokken bij PSV. Dat stelt zijn zaakwaarnemer Rob Jansen. Cocu accepteerde in juni de aanbieding van Fenerbahçe, waar hij vorige week werd ontslagen. "De beslissing was gevallen om niet bij PSV te blijven, het was klaar", aldus Jansen.

Cocu en Fenerbahçe werd een complete mismatch, ondanks dat voorzitter Ali Koc lang vertrouwen toonde in de trainer. "Fenerbahçe is een grote club, en daar telt maar één ding: winnen. En dat deed hij niet", vertelt Jansen bij Rondo. "Er kwam nog een drama bij, want zijn twee beste spelers vertrokken."

Officieel staat Cocu nu op non-actief. "Dat betekent letterlijk dat er geen gebruik wordt gemaakt van zijn diensten. Laten we zeggen dat het een onderhandelingsstrategie is", legt Jansen uit. Waar Cocu moest vertrekken, blijven zijn assistenten Erwin Koeman en Chris van der Weerden. Volgens Jansen is dat niet raar. "Phillip is niet ontslagen, dus juridisch kun je niet weg."

Jansen vervolgt: "Daarnaast is er ook loyaliteit naar de club. In principe is er een goede relatie. De president kon niet meer anders. Hij heeft ze lang gesteund. Hij gooide er zelfs vier assistent-trainers en drie spelers uit, in plaats van de hoofdtrainer. Dat is niet gebruikelijk. Je mag dan ook wat teruggeven. Erwin en Chris hebben even moeten slikken, maar die pakken de draad weer op."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen