Van Leer baalt: "Heb bij Ajax nooit mijn niveau kunnen halen"

5 november 2018, 10:00

Benjamin van Leer stapte in de zomer van 2017 over van Roda JC naar Ajax, maar kwam in Amsterdam nimmer aan de bak. Deze zomer trok de doelman de deur in de hoofdstad tijdelijk achter zich dicht, om in Breda wél wekelijks onder de lat te staan. In gesprek met FCUpdate.nl blikt de doelman terug op de overstap en zijn eerste maanden bij De Parel van het Zuiden.

Op 30 juni 2017 maakte Ajax melding van de komst van Van Leer. "Voor deze club wíl je gewoon spelen", liet de goalie destijds weten. Veel minuten maakte hij echter niet het eerste elftal. "Maar ik heb geen spijt van mijn keuze om naar Ajax te gaan", verzekert Van Leer. "Ik had een aantal keuzes, spijt is achteraf. Ik heb bij Ajax nooit mijn niveau kunnen halen, dus uiteindelijk ligt het ook aan mij. Na drie dagen op het trainingskamp in Oostenrijk raakte ik geblesseerd en in december scheurde ik mijn kruisband af."

Kostas Lamprou werd naar Amsterdam gehaald en ging de geblesseerde Van Leer voorbij in de rangorde. Uiteindelijk speelde hij tot dusver slechts één optreden voor de Amsterdammers, in de beker tegen Scheveningen. Geblesseerd en gepasseerd, toch genoot Van Leer ook in de Johan Cruijff ArenA. "Ajax is een schitterende club, ik heb het van dichtbij mogen meemaken. Je weet niet hoe het was gelopen als ik wel fit was geweest...", aldus de goalie.

{image[328314][right-half][]}NAC Breda 

Toen er in de hiërarchie niets veranderde, kwam er met NAC Breda deze zomer een tijdelijke oplossing. "Ik geniet er van om nu voor NAC te spelen en ben heel erg blij dat ze mij hier wilden hebben", aldus Van Leer, die 'geluk' had dat Arijanet Muric werd teruggeroepen door Manchester City. "Speelminuten maken is voor mij nu het belangrijkste. Uiteindelijk hakt het er toch in als je acht van de elf maanden in het vorige seizoen geblesseerd bent geweest. Ik denk dat ik stap voor stap naar mijn niveau toe moet werken."

Dat laatste gaat vooralsnog met vallen en opstaan. In het duel met Fortuna Sittard blunderde Van Leer opzichtig, tijdens het treffen met Heracles keepte de sluitpost een prima wedstrijd. Goed spel of niet, de doelman is enthousiast over NAC. "Je merkt dat het een hele mooie club is. De fans zijn er altijd. Ik zie een groot verschil met toen ik binnenkwam en nu. We hebben de laatste drie weken dan ook vijf punten gehaald."

Door: Dennis Stiphout

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen