FC Twente in gesprek met Wales over inzetbaarheid van Smith

FC Twente in gesprek met Wales over inzetbaarheid van Smith

5 november 2018 – FC Twente is in gesprek met de nationale bond van Wales om over Matthew Smith te beschikken tijdens de volgende interlandperiode, als het Go Ahead Eagles treft. De ploeg van Ryan Giggs speelt dan een wedstrijd in de Nations League én een oefenduel, maar de Tukkers hopen dat de middenvelder tijdens dat tweede potje weg mag blijven. "Ik ben er vrij optimistisch over dat we daar uit gaan komen", reageert de hoofdrolspeler.Tegenover TC/Tubantia gaat de huurling van Manchester City in op de situatie. Vrijdags wordt het duel in de Nations League met Denemarken afgewerkt, vier dagen later staat het treffen met Albanië op de rol. Op de tussenliggende zondag speelt FC Twente de absolute topper tegen Go Ahead Eagles in de Eerste Divisie. "Tegen de nationale ploeg van je land zeg je geen nee, maar de belangen voor Twente zijn enorm. Ik hoop dat we er op een goede manier voor beide partijen uitkomen", vertelt Smith, die twee duels miste bij FC Twente. Beide werden verloren.

In het ideale scenario stapt Smith zaterdag in het vliegtuig om een dag later in de Eerste Divisie te spelen. "Het voordeel is dat de assistent-bondscoach een Nederlander is (Albert Stuivenberg). Hij weet hoe belangrijk de wedstrijd tegen Go Ahead is voor Twente." Tijdens eerdere transferperioden was er ook al veel te doen over de inzetbaarheid van internationals in de Eerste Divisie. Sparta Rotterdam diende daarop een verzoek in, maar dat werd afgewezen door de KNVB.

Daardoor wacht er bij Sparta wellicht een zelfde soap als tijdens de vorige interlandbreak, toen Joël Drommel koos om voor FC Twente te spelen wat in heel de Eerste Divisie voor opschudding zorgde. Hij werd door bondscoach Erwin van de Looi vervolgens niet opgeroepen voor Jong Oranje. Bij Sparta komen Deroy Duarte en Adbou Harroui normaliter uit voor Oranje O20 en daarnaast zijn er nog enkele internationals van Curaçao.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021