Drost verraste zichzelf met zijn basisplaats bij Heracles Almelo

Drost verraste zichzelf met zijn basisplaats bij Heracles Almelo

5 november 2018 – Eén van de nieuwe gezichten in het dit seizoen zo goed presterende elftal van Heracles Almelo is Jesper Drost. Zeker de laatste weken kan de aanvallende middenvelder op veel speeltijd rekenen. Ondanks het feit dat Drost in het duel met NAC Breda in de rust al werd gewisseld, heeft hij het in Overijssel zeker goed naar zijn zin. Een nieuwe start na zijn mindere periode bij FC Groningen."Die wissel was een tactische keuze. We speelden eigenlijk zonder 'negen', maar na rust gingen we dat wel doen", doelt Drost op de invalbeurt van Adrian Dalmau, in gesprek met FCUpdate.nl. De middenvelder had niet verwacht dat hij zo snel al veel speelminuten zou maken bij zijn nieuwe club. Zeker omdat het uitstekend draaide in Almelo en trainers in die gevallen vaak teruggrijpen op het aloude principe never change a winning team. 

"Als het team lekker draait en je twee maanden nadat de voorbereiding is begonnen erbij komt, verwacht je niet dat je er zo snel in komt. Dus ik was er uiteraard blij mee dat het wél lukte. Ik was op de goede weg, alleen was tegen NAC Breda mijn wissel en het verlies dubbel zuur."

Duitse discipline
Trainer Frank Wormuth heeft de van FC Groningen overgekomen speler duidelijk gemaakt waarom hij de laatste wedstrijden steevast in de basis start, boven de sterkhouders die het eerder nog zo goed deden. "De trainer vond dat ik een goede discipline had in de omschakeling", legt Drost uit. Duitse discipline, iets dat Wormuth eerder weleens aangaf te missen. "Dat vindt hij heel belangrijk en ik denk dat dát de voornaamste reden is dat ik speel."

Het draagt ertoe bij dat Drost zich op zijn plek voelt bij zijn nieuwe club. "Het is gewoon een gezellige club. Als spelers naar een nieuwe club gaan, lees ik vaker dat ze goed opgevangen zijn, maar zo beleef ik het ook écht. Ik ben hartstikke blij dat ik deze overstap heb gemaakt." Drost is optimistisch over het spel: "Ik denk dat er heel veel kwaliteit in de selectie zit en dat de trainer dat goed inschat. Er wordt goed samengewerkt, dat alles bij elkaar maakt dat we een goede seizoensstart hebben."

Door: Dennis Stiphout

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 17 juli 2019

  2. dinsdag 16 juli 2019