Van der Vaart is gestopt, maar nog niet klaar in voetballerij

5 november 2018, 08:10

Rafael van der Vaart is gestopt als voetballer, maar de voormalig middenvelder is nog zeker niet klaar met de voetbalwereld. De 109-voudig international blijft voorlopig wonen in Denemarken en blijft werken als tv-analyticus, maar wil op termijn ook de trainersopleiding in Zeist volgen. "Het voetbal blijft natuurlijk trekken en ik denk dat ik ook als trainer genoeg te bieden heb."

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. "Onder meer vanwege mijn ervaringen in het topvoetbal en met toptrainers. Ik besef dat er bij het trainerschap nog veel meer komt kijken, maar kennis van het spel op het hoogste niveau heb ik alvast. De andere aspecten wil ik graag leren", vertelt Van der Vaart, die in Denemarken blijft wonen, zolang zijn vriendin Estavana Polman daar handbal speelt.

Afgelopen zondag kondigde hij zijn afscheid aan als profvoetballer. "Eerlijk gezegd voel ik nu meer opluchting dan verdriet. Het hoge woord is eruit. Maar het gevoel dat absoluut overheerst is dankbaarheid", legt VDV uit. "Het zal vreemd zijn. Ik ben inderdaad een liefhebber, dus zodra mijn kuit is hersteld ga ik nog wel meetrainen bij Esbjerg. Maar dan zonder het echte móéten erachter."

Maatwerk

Welke rol Van der Vaart ook gaat bekleden in de toekomst, zijn doel is duidelijk. "Welke functie het ook gaat worden, het werken in de top is het mooiste. Als voetballer heb ik dat al mogen ervaren. Dan is het een uitdaging dat ook in een andere rol te gaan bereiken." Eerder liet Nico-Jan Hoogma al weten dat hij vindt dat de KNVB maatwerk moet aanbieden als het gaat om de trainersopleiding voor zeer ervaren spelers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen