Henry over dolend Monaco: "Ploeg is mentaal gekraakt"

4 november 2018, 11:52

Ook onder Thierry Henry blijft AS Monaco aanmodderen in de Ligue 1. De coach debuteerde met een nederlaag en speelde daarna gelijk, waardoor de hoop op betere resultaten toenam. Zaterdag werd er echter met 1-0 verloren van Reims en die nederlaag heeft ervoor gezorgd dat de ploeg nu negentiende staat. Henry maakt zich zorgen.

"Dit verlies is zorgwekkender dan de nederlaag tegen Strasbourg. De wil was er niet", was de pijnlijke conclusie van de coach. "We voetbalden niet, we creëerden geen kansen, we verloren veel duels, ... We speelden een helft met 11 tegen 10 maar we hebben daar niet van geprofiteerd. Dit was geen tactisch falen, de wil was er gewoon niet. Reims won de duels. Als je geen duels kan winnen, kan je geen wedstrijdden winnen. Dat is zo op elk niveau."

Het dramatische seizoen is de selectie van Monaco niet in de koude kleren gaan zitten, merkt Henry. "Deze ploeg is mentaal gekraakt. We hadden een goeie week achter de rug, maar deze wedstrijd was daar niet de reflectie van. Het belangrijkste is nu om het vertrouwen terug te vinden. De spelers zijn niet bevrijd. Maar er zijn nog 26 wedstrijden. Ik geloof dat er talent in deze groep zit, anders was ik niet naar hier gekomen. Ik geloof er nog in."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen