Bij NAC Breda is er nu eens ruimte voor optimisme

Bij NAC Breda is er nu eens ruimte voor optimisme

4 november 2018 – Na twee gelijke spelen op rij pakte NAC dankzij een late treffer van Mitchell te Vrede zaterdag de volle buit in het thuisduel met Heracles Almelo (2-1). Door de zege deed de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag de laatste plaats weer over aan FC Groningen. Na afloop heerste er een optimistische en euforische stemming in de catacomben van het Rat Verlegh Stadion."Ik zal niet zeggen dat de drie punten verdiend waren", laat aanvoerder Menno Koch na afloop weten aan FCUpdate.nl. "Misschien was een gelijkspel meer naar de verhoudingen op het veld. Voor ons was het belangrijk om in deze fase van het seizoen drie punten bij te kunnen schrijven. Je zorgt dat je van de laatste plaats af blijft; dit zijn drie hele belangrijke punten met het oog op het programma dat we gaan krijgen. We hebben dit seizoen al vaker pech gehad, ook door ons eigen toedoen, nu zit het wel een keer mee."

De Bredanaars lijken de lastige eerste fase van het seizoen, met veel nederlagen en bestuurlijke onrust, te hebben afgesloten. Voor dat laatste voelt óók Koch zich verantwoordelijk. "Die mensen (Hans Smulders en Justin Goetzee, red.) hebben ons binnengehaald. Als er wordt gezegd dat zij niet goed zijn, betekent dat dus ook dat wij niet goed zijn. Dan is het aan ons om het tegendeel te bewijzen."

Dat laatste gebeurde zaterdagavond dus. Volgens Koch is die positieve tendens al eerder gestart. "Sinds het duel tegen PSV merk je toch dat de situatie hier veranderd is", aldus Koch. "Je ziet dat we de vasthoudendheid doortrekken. Dit zijn drie belangrijke punten, maar we zijn er nog lang niet. Ik denk wel dat we hebben laten zien dat we wel degelijk kunnen voetballen en gewoon in de Eredivisie thuishoren."

Ook doelman Benjamin van Leer, die deze zomer overkwam van Ajax, merkt dat de club in een positieve flow zit. "Heracles was de hele tweede helft beter, maar het is ook wel eens fijn dat het kwartje dan onze kant op valt. Voor ons is elke wedstrijd moeilijk. De uitwedstrijd tegen FC Emmen volgende week is ook weer een lastige. Er is wel iets aan het ontstaan bij ons. We hebben nu in drie wedstrijden vijf punten gehaald. Ik vind best dat we daar vandaag (zaterdag, red.) even van mogen genieten. We zijn er nog lang niet, maar de focus moet er wel zijn."

Door: Dennis Stiphout

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019