FC Barcelona pakt in slotminuten onverdiende zege

3 november 2018, 22:43   Bijgewerkt: 3 november 2018, 23:55

FC Barcelona heeft zaterdagavond een onverdiende zege geboekt op Rayo Vallecano (2-3). De nummer negentien van La Liga liet de koploper, dat nog zonder Lionel Messi speelde, ontsnappen in de slotminuten. Pas in de 87ste minuut maakte invaller Ousmane Dembele de gelijkmaker, twee minuten later bezorgde Luis Suarez Barça alsnog de volle buit.

Barcelona leek op weg naar een eenvoudige avond. Al in de tiende minuut opende Suarez de score na goed voorbereidend werk van Jordi Alba. De ploeg van Ernesto Valverdo had weinig te duchten van de degradatiekandidaat, maar hielp de thuisploeg zelf in de wedstrijd.

Jose Pozo waarschuwde Barcelona nog door een enorme kans van dichtbij naast het doel te werken. Pozo toonde zich later van afstand een stuk scherper: 1-1. Het gemakzucht kwam Barcelona nog duurder te staan. Na een kopbal op de paal zorgde Alvaro Garica in de rebound voor een achterstand van Barça.

De stunt was in de maak, maar in de slotfase kwam het toch nog goed voor de Catalanen. Dembele zorgde met een droog schot in de verre hoek voor de gelijkmaker. Helemaal vrij bij de tweede paal schoof Suarez vervolgens de 2-3 in het doel en betekende dat een onverdiende zege voor Barcelona.