Juventus wint na bliksemstart moeizaam van Cagliari

3 november 2018, 22:22

Met enige moeite heeft Juventus Cagliari van zich afgeschud. De nummer dertien van de Serie A gaf zich zaterdagavond pas in de slotminuten over aan de regerend landskampioen, dat als koploper zes punten voorsprong heeft op nummer twee Internazionale.

Het begin van Juventus was furieus. Slechts 44 seconden had de Oude Dame nodig voor de openingstreffer, die bovendien fraai was. Met een goede kapbeweging zette Paulo Dybala zichzelf in scoringspositie: 1-0. Maar Cagliari beet van zich af en werd ook gevaarlijk. Na een aantal waarschuwingspogingen moest Juventus de gelijkmaker zelfs toestaan. Joao Pedro schoot in de 36ste minuut Joao Cancelo door de benen en klopte Wojiech Szczesny in de korte hoek.

Juventus moest even kwaad maken en kwam vrijwel direct weer op voorsprong, zij het met de nodige hulp van Cagliari. Een voorzet van Douglas Costa tikte Filip Bradaric wel heel ongelukkig achter zijn eigen doelman Alessio Cragno.

Het eigen doelpunt

Het bleek een dure eigen treffer, want Cagliari kwam die achterstand niet meer te boven. Al liet het Juventus in de slotfase nog ontsnappen bij een grote mogelijkheid. Voor Juventus raakte Cristiano Ronaldo nog de paal en riep men om een penalty, maar de VAR oordeelde anders. Op aangeven van Ronaldo zorgde Juan Cuadrado in de 87ste minuut uiteindelijk voor de beslissing en blijft Juventus fier aan kop gaan.