NAC boekt eerste zege sinds augustus op matig Heracles

NAC boekt eerste zege sinds augustus op matig Heracles

3 november 2018 – Ze moesten er even op wachten, maar de supporters van NAC Breda hebben eindelijk weer eens een overwinning kunnen vieren. De ploeg van Mitchell van der Gaag versloeg zaterdagavond Heracles met 2-1. Daarmee boekt NAC zijn eerste zege sinds midden augustus.NAC wist dat het de dag zou beginnen als de hekkensluiter van de Eredivisie. Door de overwinning van FC Groningen vrijdagavond bij Excelsior werd de rode lantaarn overgedragen aan de geel-zwarte brigade van trainer Mitchell van der Gaag. Het werd dus een ouderwets avondje NAC met flink wat druk voor de thuisploeg. Hoewel de laatste twee wedstrijden gelijk werden gespeeld, hunkerde heel Breda weer eens naar een overwinning. De laatste dateerde alweer van augustus. Uit de tweede speelronde om precies te zijn. Toen werd er met 3-0 van De Graafschap gewonnen.


Werk aan de winkel dus om het hondstrouwe publiek in het Rat Verlegh Stadion weer eens te laten genieten. De intenties waren dan ook duidelijk. NAC begon stormachtig aan het duel en wilde Heracles, de verrassende nummer vier van de Eredivisie, meteen met de rug tegen de muur zetten. Het veldoverwicht werd na een kleine twintig minuten uitbetaald in een verdiende voorsprong voor NAC. Luka Ili? pikte de bal aan de zijkant op na een afgeslagen hoekschop en begon richting het doel van Heracles te wandelen. De middenvelder prikte daarna uit bijna onmogelijke hoek raak voor NAC.
Een meer dan terechte voorsprong voor de thuisploeg dat van Heracles weinig hoefde te dulden in het restant van de eerste helft. Na driekwart wedstrijd kantelde het duel volledig. Heracles kwam uit het niets op gelijke hoogte via Brandley Kuwas. Hij besloot net buiten de zestien meter de trekker maar eens over te halen en met succes. Zijn harde en geplaatste schot bleek niet te pakken voor NAC-doelman Benjamin van Leer waardoor Heracles de stad gelijk trok: 1-1.

De Heraclieden vonden nieuw geloof in een goede afloop en trokken de gashendel wat meer open. Opeens moest NAC oppassen dat het niet binnen de kortste keren op een achterstand kwam. Kristoffer Peterson was een paar minuten na de gelijkmaker het dicht bij een tweede treffer. Na een lange rush besloot hij maar eens te schieten. Gelukkig voor NAC stond de paal in de weg. Daarna leken beide ploegen steeds meer vrede te krijgen met een puntendeling. Van echte kansen was geen sprake meer en er ging meer fout dan goed aan beide kanten.

Tot daar opeens Mitchell Te Vrede als een duveltje uit een doosje kwam. De aanvaller van NAC nam een voorzet van de linkerkant aan, haalde verwoestend uit en zette NAC vlak voor tijd toch weer op voorsprong. Daarmee boekt de ploeg uit Breda zijn tweede zege van het seizoen. Heracles blijft hoe dan ook vierde, maar zal zich achter de oren krabben dat het vlak voor tijd een punt weggeeft.

Opstellingen en beoordelingen:
NAC Breda: Benjamin van Leer 6, Erik Palmer-Brown 6, Fabian Sporkslede 6.5, Jurich Carolina 5.5, Menno Koch 7, Anouar Kali 5, Luka Ili? 7.5 (58. Giovanni Korte 5), Marwin Reuvers 5.5 (70. Arno Verschueren), Mounir El Allouchi 6.5, Mikhail Rosheuvel 7, Mitchell Te Vrede 7

Heracles Almelo: Janis Blaswich 5; Bart van Hintum 5, Dario van den Buijs 5.5, Maximilian Rossmann 5.5 (40. Stephen Sama), Tim Breukers 6, Alexander Merkel 5, Jesper Drost 5 (45. Adrián Dalmau), Lerin Duarte 5.5, Mohammed Osman 6, Brandley Kuwas 6.5, Kristoffer Peterson 6

Man of the match: Mitchel Te Vrede

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 18 januari 2021

  2. zondag 17 januari 2021