Invallende Kluivert speelt gelijk, Elia wint topper in Turkije

3 november 2018, 20:22

AS Roma heeft met een invallende Justin Kluivert een puntje overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Fiorentina (1-1). In Turkije won Eljero Elia met Istanbul Basaksehir de topper van  Besiktas (1-0), waar Ryan Babel en Jeremain Lens in actie kwamen. Dankzij de zege loopt Istanbul Basaksehir verder uit op Galatasaray, dat vrijdag gelijkspeelde tegen Fenerbahçe (2-2).

Fiorentina - AS Roma 1-1

Kluivert (op archiefbeeld) viel vlak na rust bij een 1-0 achterstand in. AS Roma moest vanaf de 32ste minuut in de achtervolging, omdat Jordan Veretout een makkelijk gegeven strafschop benutte. Met Kluivert in de ploeg kreeg Roma de thuisploeg onder druk. Het resulteerde een kwartier voor tijd in de gelijkmaker van Alessandro Florenzi. Verder dan dat kwamen de Romeinen niet, en staat de Champions League-verrassing van vorig seizoen slechts zevende in de Serie A.

Istanbul Basaksehir - Besiktas 1-0

Een vroeg doelpunt van Alexandru Epureanu was voldoende voor de zege van Istanbul Basaksehir. Epureanu kopte een hoekschop achter Lloris Karius. Elia ging na een uur naar de kant, zag dat Besiktas gevaarlijk was, maar de gelijkmaker niet maakte. Aan de zijde van Besiktas speelde Lens ruim een uur mee, Babel maakte het duel vol.