Leicester wint na inktzwarte week: "Trots op de club"

3 november 2018, 19:36   Bijgewerkt: 3 november 2018, 19:45

"Een ontzettend zware wedstrijd', was de omschrijving van Leicester City-keeper Kasper Schmeichel na afloop van de gewonnen uitwedstrijd tegen Cardiff City. De overwinning werd uiteraard opgedragen aan de verongelukte voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha.

Schmeichel was na afloop bij de BBC duidelijk over de fysieke en mentale staat van zijn ploeggenoten na de 0-1 overwinning. "We zaten er allemaal doorheen. Maar wat ben ik trots op de club en op de manier waarop iedereen zich heeft opgesteld deze week. De eerste tien minuten stond ik gewoon te trillen op mijn benen."

De Deense doelman, die het kampioenschap van enkele seizoenen ook meemaakte en tot tranen geroerd was tijdens het eerbetoon voorafgaand aan het duel, hoopt dat de familie van de voorzetter trots is op de speler. "Zij zijn zo moedig. Iedereen wilde spelen én winnen voor de voorzitter." Srivaddhanaprabha was volgens Schmeichel een bijzondere man. "'Je kon je geen betere voorzitter wensen. Hij had echt een impact op mijn leven, dat geldt niet voor veel mensen."

Ook zijn manager Claude Puel is trots op Schmeichel en de andere spelers van Leicester. "Deze wedstrijd bood ons een fantastische kans om de voorzitter te eren. De eerste thuiswedstrijd na de tragedie zal ook lastig worden. Wat er ook gebeurt, we moeten het werk van de voorzitter voortzetten."

Ook de komende dagen worden loodzwaar voor alles en iedereen dat Leicester en de verongelukte voorzitter lief is. Een groot deel van de selectie reist dit weekend af naar Thailand voor de begrafenis van Srivaddhanaprabha.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen