Leicester City sluit dramatische week af met zege op Cardiff

3 november 2018, 18:01   Bijgewerkt: 3 november 2018, 18:42

Leicester City heeft de zwaarste week uit de clubgeschiedenis afgesloten met een overwinning op Cardiff City (0-1). Demarai Gray maakte zaterdagmiddag het enige doelpunt in Wales, waar alles in het teken stond van de vorig weekend verongelukte Leicester-eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha.

Alles draaide zaterdagmiddag om Srivaddhanaprabha, die vorige week stierf bij het tragische helikopterongeluk. Het midweekse duel van Leicester City met Southampton om de League Cup werd gecanceld. De gedachten waren én zijn bij de Thai. De architect van de Engelse landstitel in 2016 werd maandag al groots geëerd in het King Power Stadium, de thuishaven van Leicester City.

Samen met The Foxes rouwde de hele voetbalwereld om de dood van Srivaddhanaprabha. Op de dag van het eerbetoon in Leicester, droeg Riyad Mahrez zijn doelpunt voor Manchester City tegen Tottenham Hotspur op aan de man die zoveel betekende voor zijn carrière. Ook Claudio Ranieri kwam deze week naar Leicester. De Italiaan was de succescoach bij het sensationele landskampioenschap van Leicester. Ranieri herdacht Srivaddhanaprabha bij de enorme bloemenzee die bij het Leicester-stadion lag.

Indrukwekkend was de minuut stilte voor de aftrap in Wales. De hele selectie van Leicester, inclusief staf, verzamelde zich samen met het elftal van Cardiff rondom de middencirkel. Wat volgde waren zestig emotionele seconden, waar de gedachten bij Srivaddhanaprabha waren en de spelers tegen hun tranen vochten. Leicester zette daarna de knop om, en sleepte met moeite drie punten uit het vuur. Het was Demarai Gray die voor het enige doelpunt tekende. Tien minuten na rust scoorde de Engelsman en droeg hij zijn goal op aan Srivaddhanaprabha.

Overige uitslagen:

Everton - Brighton & Hove Albion 3-1

Newcastle United - Watford 1-0

West Ham United - Burnley 4-2

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen