'Infantino hielp PSG en City financiële regels omzeilen'

2 november 2018, 18:52   Bijgewerkt: 2 november 2018, 21:58

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft in het geheim Paris Saint-Germain en Manchester City geholpen bij het omzeilen van financiële regels. De Europese grootmachten werden in 2014 geholpen door Infantino, toen nog secretaris-generaal van de UEFA. Dat blijkt uit vertrouwelijke e-mails, contracten en documenten in handen van klokkenluidersplatform Football LeaksNRC zet uiteen wat er is gebeurd.

Door de Financial Fair Play-regels (FFP) is het voor rijke clubeigenaren niet meer mogelijk om onbeperkt geld in een club te pompen. Overtreden clubs de regels, dan kunnen zij uitgesloten worden van deelname aan Europese toernooien. Met instemming van de UEFA hebben PSG en City echter toch grote kapitaalinjecties kunnen ontvangen.   

Infantino voerde in het geheim gesprekken met de leiding van PSG en Man City. Daarbij deelde hij vertrouwelijke informatie en stelde hij - buiten de onafhankelijke commissie van de UEFA - compromissen voor waartoe hij niet bevoegd was. Waar de grote clubs niet werden aangepakt, daar werden Dinamo Moskou en Galatasaray om vergelijkbare overtredingen wél verbannen uit de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen