De Graafschap zet handbalverdediging neer tegen AZ

2 november 2018, 13:56

De Graafschap zet zaterdag op bezoek bij AZ een handbalverdediging neer. Het vermoeden is dat Henk de Jong met negen defensief ingestelde spelers (inclusief doelman) aantreedt in Alkmaar. In dat geval kiest de trainer voor vijf verdedigers en drie controlerende middenvelders.

In de Eredivisie kreeg De Graafschap al 21 doelpunten tegen, en in het bekerduel met PEC Zwolle moest bekerdoelman Agil Etemadi ook vijf keer vissen. "We moeten compacter spelen, want verdedigend maken we te veel fouten. Wij zullen iets anders moeten doen om gekke uitslagen te voorkomen", legt De Jong uit aan De Gelderlander. "De backs moeten op de vleugels voor diepgang zorgen. Als wij de boel achterin dichthouden, liggen er kansen op een resultaat."

Het verschil op de ranglijst tussen De Graafschap en AZ is slechts twee punten. De Alkmaarders verloren de laatste drie competitiewedstrijden. De Jong: "AZ is een makkelijk voetballende ploeg. Wij zullen de beginfase door moeten komen. Dan ontstaan er vanzelf mogelijkheden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen