Sinkgraven zet stappen, Wöber een twijfelgeval

2 november 2018, 13:32   Bijgewerkt: 2 november 2018, 14:47

Een jaar geleden speelde Daley Sinkgraven voor het laatst een wedstrijd voor Ajax, maar er gloort licht aan het einde van de tunnel voor de verdediger annex middenvelder. Volgens Ajax-trainer Erik ten Hag is het talent op de goede weg.

"Hij heeft een heel gecompliceerde blessure gehad", liet Ten Hag vrijdag weten tijdens zijn perspraatje in aanloop naar het duel met Willem II van zaterdag. "We moeten heel voorzichtig zijn, want anders zou het carrièrebedreigend worden. Hij is nu op de weg terug, maar soms heeft hij ook een terugval. Het ziet er positief uit en we hopen dat hij op korte termijn kan instromen."

€17M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/maximilian-wober">Maximilian Wöber ontbrak midweeks in het bekerduel met Go Ahead Eagles en is ook een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Willem II. "Hij viel op het laatste moment af met een voetblessure, maar traint vandaag weer mee. Het is afwachten hoe dat er morgen uitziet. André Onana is gewoon beschikbaar", liet de coach weten.

Zaterdag wacht dus de wedstrijd tegen Willem II. "Onze speelwijze zal niet anders zijn dan normaal", zei Ten Hag. "De tactiek kan wel anders zijn, maar daar kan ik nu niets over zeggen. Je moet de tegenstander nooit wijzer maken dan ze al zijn. We kunnen kiezen tussen spelers en kunnen bepaalde opdrachten meegeven." 

Dat er sprake is van een hevige concurrentiestrijd in de selectie van Ajax, vindt Ten Hag een goed signaal. "We zullen iedereen nodig hebben, als wij succesvol willen zijn. De prijzen worden verdeeld in april, er is bijna geen speler die zestig wedstrijden kan spelen. Je zal moeten rouleren om dat in de gaten te houden, om aan het einde van het seizoen scherp te zijn. Het is niet altijd makkelijk om het aan de speler te verkopen. Soms wel aan de speler, maar vaak niet aan de omgeving", weet de trainer.

Neres of Van de Beek?

Een interessante strijd is die tussen David Neres en Donny van de Beek. Ten Hag gaat in zijn keuze niet over één nacht ijs. "Je kijkt naar het team, de tegenstander en de vorm. Soms heb je meer aan een offensieve middenvelder, soms aan een aanvaller. Ze zullen wel in grote lijnen die positie moeten invullen. Andere spelers kunnen dat ook, zoals Tadic. Dat is heel variabel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen